lauantai 18. heinäkuuta 2009

Takautumia, osa 2 (Hailuoto)

Nyt ollaankin sitten ajassa peruutettu aina Hailuotoon saakka, niihin yöllisiin rantabileisiin, joiden henki materialisoitunee mutkattomimmin tässä otoksessa.

Juhlat johtivat myös seuraaviin sattumuksiin: osa porukasta kantoi Hailuodon hiekkaa hampaittensa välissä aina Helsinkiin saakka, yksi kännykkä unohtui dyynille (seuraavan päivän etsintäpartio sen onneksi löysi), kolme joukon vannoutuneista ei-lihansyöjistä haukkasi palasen "nagia"... ja mitä vielä.

No, tässä rannalla aamuyössä Pauliina:Hostaajamme Tatu ja Jonna tandem-kapellimestaroivat:Übertyylikäs NVL-kiertuelaukku liki hiekkaan hautautuneena:Ja kyllähän me hiekan nielemisen ohella myös keikkailtiinkin Hailuodossa, nimittäin keskiviikkona 8.7. Ravintola Nassakassa. Siellä oli mainio meno, upea yleisö ja varsin villiksi äitynyt runokaraoke.

Tässä keikanjälkeiset jälkilöylyt bussissa:
Porukkaa oli Nassakassa ihan pipona, tälleen:

Runokaraoken voitti yksimielisesti (niin Katjan ja Mikon muodostaman asiantuntijaraadin kuin yleisönkin mielestä) Raili. Hän veti useamman runon, ja aivan omintakeisella tyylillä. Saimme kuulla mm. iskusananomaisen tulkinnan Mikon Kyklooppi-runosta, jonka ns. kertsi ("Tapan kärpäsiä") jäi hypnoottisesti soimaan päässä.

Tässä siis arvovaltainen Nassakka-raati ja sanataiteesta silminnähden nauttiva Erno:Ja Katariina sekä Huutomerkki-Tuomo, bussin völjyssä Hailuotoon saapunut Kytkin-vieras Oulusta. Kameran takana M-T.Laura S. ja Sanna haltioituneen tarkkaavaisina:Katariina lukee runoja K18-tunnelmissa:Ja Mikko seikkailuja Pussikaljaromaanista:Kuulijoiden oksennusrefleksejä (kuulemma) kutkutellut tekstinluentani tarttui kameran videolle. Loppuhersyttelyt tässä. Aiheena ihan realistiset pilkkikalat, ei enää kurkussa muljahteleva kalanpäinen ja suomukorvainen, maatuskamekanismilla operoiva Hirvitys:Katja luki myös, tällä kertaa viehkosta esikoisestaan, Surujenkerääjästä.

Ja huomioitiinpa Hailuodon-visiittimme myös Kalevassa, näillä sanoin:Oulusta ja tiistaista 7.7. olisi tarkoitus jatkaa pers-edellistä matkaa. Njaah. Joskus sitten.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa muiston journalistisuutta, kiitos. Jostain ihme syystä Mikko näyttää lukukuvassa siltä, kuin puhuisi puhelinkopissa, ja minä taas näytän rantakuvassa siltä kuin hyppisin hyppynarua. Ja sitähän en osaa ollenkaan tehdä.

    VastaaPoista
  2. Oli hyvä reissu. Toivottavasti teilläkin :) -e

    VastaaPoista