maanantai 15. kesäkuuta 2009

Kiertueen esiintyjien esittelyt

Pauliina Haasjoki (s. Ulvilassa 1976) on julkaissut kolme runokokoelmaa Ikkunassa on huone, Ukkosen odottajat ja Epäilyttävät puut sekä yhden runonäytelmän Kolmosten talo yhdessä Reetta Niemelän kanssa. Haasjoen neljäs runokokoelma Pääskynen ja lepakko ilmestyy syksyllä 2009. Kaunokirjallisen työnsä ohella Haasjoki on kirjallisuudentutkija.

Vilja-Tuulia Huotarinen (s. Lempäälässä 1977) on julkaissut kaksi runokokoelmaa Sakset kädessä ei saa juosta ja Naisen paikka sekä kaksi nuortenkirjaa Siljan laulu ja Siljan syksy. Huotariselle myönnettiin Suomen Kirjailijaliiton Nuori Manner -palkinto vuonna 2007. Hänen esikoiskokoelmansa oli ehdolla Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon saajaksi 2004, ja toinen kokoelma YLE:n Tanssiva karhu -runouspalkinnon saajaksi 2007. Kaunokirjallisen työnsä ohella Huotarinen toimii sanataideohjaajana.

Sanna Karlström (s. Kokkolassa 1975) on julkaissut kolme runokokoelmaa Taivaan mittakaava, Päivänvalossa ja Harry Harlow´n rakkauselämät. Hän sai ensimmäisestä kokoelmastaan Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon 2004, ja kolmannesta kokoelmastaan Yleisradion Tanssiva karhu -runouspalkinnon 2009.

Katja Kettu (s. Rovaniemellä 1978) on julkaissut kaksi romaania Surujenkerääjä ja Hitsaaja. Ketun esikoisromaani oli Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokas vuonna 2005 ja sille myönnettiin Tiiliskivi-palkinto samana vuonna. Kaunokirjallisen työnsä ohella Kettu on ansioitunut animaatioelokuvien ja musiikkivideoiden ohjaaja.

Martti-Tapio Kuuskoski (s. Manacorissa, Espanjassa 1968) on Nuoren Voiman päätoimittaja. Taiteentutkija Kuuskoski on koulutukseltaan filosofian lisensiaatti. Tutkimuksensa ohella Kuuskoski on työskennellyt monipuolisesti kirjallisuuden ja elokuvan parissa. Hän on organisoinut kulttuuritapahtumia ja kirjoittanut moniin kulttuurijulkaisuihin ja kirjoihin. Kuuskoski ottaa aktiivisesti osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Laura Lindstedt (s. Kajaanissa 1976) on julkaissut romaanin Sakset vuonna 2007. Lindstedtin esikoisromaani oli ilmestymisvuonnaan Finlandia-palkintoehdokas, ja ehdolla Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Kaunokirjallisen työnsä ohella Lindstedt on kirjallisuudentutkija ja ottaa aktiivisesti osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Mikko Rimminen (s. Helsingissä 1975) on julkaissut kaksi runokokoelmaa Jännittävää olisi nähdä pihalla lintuja ja Sumusta pulppuavat mustat autot, kaksi romaania Pussikaljaromaani ja Pölkky, sekä proosateoksen Hämärä luonto yhdessä Kyösti Salokorven kanssa. Rimminen sai Pussikaljaromaanista Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon vuonna 2004, ja se oli samana vuonna myös Finlandia-palkintoehdokkaana. Rimmisen esikoiskokoelma oli ilmestymisvuonnaan Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokas.

Aki Salmela (s. Vantaalla 1976) on julkaissut kolme suomenkielistä runokokoelmaa Sanomattomia lehtiä, Leikitään kotia ja Tyhjyyden ympärillä. Näiden lisäksi hän on julkaissut englanninkielisen kokoelman Word in Progress. Salmela sai esikoiskokoelmastaan Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon 2004, samana vuonna se oli myös Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokas. Salmelan kolmas kokoelma voitti Yleisradion Tanssiva karhu -runouspalkinnon vuonna 2008. Hänen seuraava kokoelmansa Yhtä ja samaa ilmestyy syksyllä 2009. Kaunokirjallisen työnsä ohella Salmela on ansiokas runouden suomentaja.

Eino Santanen (s. Helsingissä 1975) on julkaissut kaksi runokokoelmaa Kuuntele, romantiikkaa ja Merihevonen kääntää kylkeään. Santanen sai toisesta kokoelmastaan Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon 2006, ja se oli samana vuonna ehdolla Yleisradion Tanssiva karhu -runouspalkinnon saajaksi. Kaunokirjallisen työnsä ohella Santanen on toiminut Nuoren Voiman päätoimittajana vuosina 2003-2006, ja on nykyisin Nuoren Voiman Liiton puheenjohtaja.

Jarkko Tontti (s. Tampereella 1971) on julkaissut runokokoelman Vuosikirja ja romaanin Luokkakokous, hänen toinen runokokoelmansa Jacasser ilmestyy syksyllä 2009. Tontti sai ensimmäisestä kokoelmastaan Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon 2006 ja se oli myös ehdolla Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Kaunokirjallisen työnsä ohella Tontti ottaa aktiivisesti osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Katariina Vuorinen (s. Janakkalassa 1976) on julkaissut kaksi runokokoelmaa Edith suuteli minua unessa ja Kylmä rintama. Vuorisen esikoiskokoelma oli Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokas vuonna 2001. Kaunokirjallisen työnsä ohella Vuorinen on Keski-Suomen kirjailijoiden puheenjohtaja ja työskentelee Jyväskylän yliopistossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti