maanantai 15. kesäkuuta 2009

Kiertue-tiedote

Nuoren Voiman Liiton kesäkiertue ”Kytkin” suuntaa Suomen suveen

Nuoren Voiman Liiton kesäkiertue ”Kytkin” lähtee Helsingistä seikkailulle Suomen suveen. Tarkoituksena on keskustella kirjallisuudesta ja lukea sitä. Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen tasokkaan ja laajan kirjallisuuskiertueen esiintyjät ovat nuoremman kirjallisuutemme kärkeä.

Kuinka kiperä on keskustan ja periferian suhde? Onko uuden kirjallisuuden vastaanotto kohdallaan? Mitä kuuluu humanismille? Näistä ja muista ajankohtaisista aiheista puhutaan Nuori Voima lehden paneeleissa. Paneelien puheenjohtajana toimii lehden päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski. Keskusteluihin osallistuu kiertueväen lisäksi paikkakuntien omia sekä kesätapahtumissa vierailevia taiteentekijöitä ja kulttuuriaktivisteja.

Runojaan ja proosaansa lukevat kirjailijat Pauliina Haasjoki, Vilja-Tuulia Huotarinen, Sanna Karlström, Katja Kettu, Laura Lindstedt, Mikko Rimminen, Aki Salmela, Eino Santanen, Jarkko Tontti sekä Katariina Vuorinen.

Kesäkiertuebussin ensimmäinen pysähdyspaikka on Sysmän Kirjakyläpäivät lauantaina 4.7. Matka jatkuu Kuopioon 5.7., Kajaanin Runoviikoille 6.7., Ouluun 7.7., Hailuotoon 8.7., Jyväskylään 10.7., Mäntän Kuvataideviikoille 11.7. ja Oriveden Uuden kirjallisuuden päiville 12.7.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Laura Serkosalo
laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi
puh. 044 2074650

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti